Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AC: (Armor Class) A páncélzat osztálya, védelemi érték.
Add: Egy újabb szörny csatlakozott a már zajló csatához.
Alt: Alternatív karakter, azaz másodrendű fontosságú kari, általában alacsonyabb szintű, mint a fő, legtöbbet játszott karaktered.
AOE: Terültre ható sebzés (Area of Effect). Olyan varázslat, ami egyszerre sebez több, egy meghatározott területen belül elhelyezkedő szörnyet (mint pl. a Blizzard spell a WC3-ban).
AE: Területre ható (Area Effect).
AFK: Azt jelenti, hogy a játékos nem tartózkodik a gépe mellett (Away from Keyboard).
Aggro: A szörnynek azt a reakcióját jelenti, melynek során vislekedése ellenségesssé, agresszívvá válik és támadásba kezd. Utalhat az irányunkban tanúsított agressziójának szintjére is.
Aggro Radius: Az a sugár (terület) a szörnyek körül, amelyen belül jelenléted feldühíti és támadásra készteti őket. (A WoW-ban minél magasabb szintű vagy a szörnyhöz képest, annál kisebb ez a sugár.)
Agi: Fürgeség (agility).
Avatar: A karaktered, megszemélyesítőd (avatárod) a WoW világában.

Buff: Egy olyan módosító (varázslat, pecsét (Seal), stb.) egy játékoson, vagy egy szörnyön, amely kedvezően befolyásolja (tápolja), például a papok Belső tűz (Inner Fire), vagy a druidák Vadon Jele (Mark of the Wild) varázsa.
Buffer: Olyan karakter, aki a partyban Buffokkal segíti csapattársait (a csapatok számára igen hasznos szerepkör, lásd még a Nuker, Tank, Healer és DD címszavakat).

Carebear: Azok a játékosok, akik inkább segítik a többi játékost a szörnyek elleni harcban, mintsem más játékosokat támadjanak meg PvP környezetben.
Caster: Az a karakter, aki leginkább varázslatok használatával veszi ki a részét a harcból, pl. pap vagy mágus.
Creep: Szörny.
Critters: Azok az állatok, amelyek nem ütnek vissza, pl. a nyuszik vagy a mókusok.
Crowd Control: Olyan varázslatok vagy képességek, melyek több embert egyszerre harc- vagy mozgásképtelenné tesznek. Ilyen például a mágus Fagykitörés (Frost Nova) varázslata.

DD: Egyik jelentése a DamageDealer, vagyis a nagy sebzést bevinni képes karakter. Lehet sebzésre specializálódott harcos, vagy a nagy sebzésű varázslatokkal rendelkező mágus (a csapatok számára igen hasznos szerepkör, lásd még a Nuker, Tank, Healer és Buffer címszavakat). A másik jelentése a közvetlen sebzés (direct damage). Azok a varázslatok, melyek egyetlen pillanatban fejtik ki hatásukat, s nem okoznak hosszabb időn keresztül tartó sebződést.
DMG: Sebződés, sebzés (damage).
DOT: Egy bizonyos időn keresztül sebző varázslatok (damage over time), a DD (direct damage) ellentéte.
DPS: Egy másodperc alatt kifejtett sebzés (damage per second)
De-Buff: Olyan módosító, ami gyengébbé teszi a célpontot, pl a lassítás (slow).

GM: Játékmester (Game Master). A Blizzard alkalmazottja, akinek feladata a játékosok segítése.
Grief, Griefer: Az a játékos, aki a játék különböző tulajdonságait mások átverésére, idegesítésére használja fel (pl. két azonos ikonnal rendelkező tárgyról a kevesebbet érőre azt mondja, hogy ő a nagyobbikat adja, és ha ezt a másik nem veszi észre, sok pénzt veszít).

Healer: Olyan karakter, aki a gyógyító szerepét tölti be egy partyban, például a pap (a csapatok számára igen hasznos szerepkör, lásd még a DD, Nuker, Tank és Buffer címszavakat)
HP: Életpont, életerő, egészség (hit points).

Incoming (INC): Ezzel jelzzük, ha támadó érkezik.
Instance: A dungeon kifejezetten a saját csapatunk számára létrehozott másolata, melyet a játék akkor hoz létre, amikor a csapatunk belép a területre. Ebben a másolatban csapatod tagjain kívül nem találkozhatsz más játékosokkal, csak számotokra létezik. Ha egy másik csapat is belép a területre, a játék számukra újabb másolatot hoz létre.
Instancing: Kalandozás a fent említett instance-okban.
INT: Intelligencia.

Kiting: Egy olyan harci stílus, amely során a játékos folyamatosan az ellenfél harci távolságán kívül marad - rendszerint azzal hogy kiszalad belőle - de mégis egyfolytában sérüléseket okoz az ellenfelének.
KOS: Gyilkolás az első pillantásra (killed on sight). Ha egy ork odamegy egy humán őrhöz, az őr azonnal megpróbálja megölni (aggro).
KS: Gyiloklopás (KillSteal). Akkor mondják, ha valaki megöli azt a szörnyet, amivel egy másik játékos küzd éppen. WoWban ez nem negatív értelmű, mivel a szörnyet először megtámadó kapja a tapasztalati pontot és a zsákmányt, ellentétben más játékokkal, ahol esetleg az kapja, aki megöli.

LFG: kb.: „Csapatot keresek.”
Log: Ki-, vagy belépni a játékba. (log off/ login).
LOL: Sok nevetés (Lots of Laugh) vagy hangos nevetés (Laughing out at Loudly). Ez a rövidítés arra utal, hogy valami igazán vicces. Más kinevetésekor is ezt szokták használni, ilyenkor negatív értelmű. Más verziói a "hehehehe", vagy a "hahahaha". A ROFL (Rolling on the Floor Laughing) rövidítést szintén LOL-hoz hasonló helyzetben használják.
LOS: Szó szerinti jelentése: a pillantás irányában (line of sight). Vannak varázslatok, amik úgynevezett "line of sight" varázslatok, ami azt jelenti, hogy látnod kell a varázslat célpontját, hogy el tudd castolni, illetve célba találjon: rá kell fordulnod a célpontra, háttal állva nem használhatóak, illetve közted és a célpontod között nem állhat a látást gátló akadály.
LOOT: Egy éppen megölt szörnytől, vagy egy kincses ládából elvenni a kincseket. Főnévként zsákmányt jelent.
LVL: Szint (level).

MMO: (Massively Multiplayer Online) Nagyszámú résztvevőnek szóló online akármi.
MMOG: (Massively Multiplayer Online Game) Nagyszámú résztvevőnek szóló online játék.
MMORPG: (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) Nagyszámú résztvevőnek szóló online szerepjáték.
MOB: Szörny.

Newbie: Az új játékosokat jellemző kifejezés, de szokták azokra a játékosokra is mondani, akik nem túl jók. Bizonyos szövegkörnyezetben nagyon negatív értelmű szó.
Newb: A Newbie rövidítve.
N00b: Béna.
NPC: Nem játékos irányította karakter (Non-Player Character). A karaktert a szerver, vagy a világ irányítja, számítógépes karakter.
Nuker: Olyan DamageDealer, vagyis nagy sebzést bevinni képes karakter, aki ezt távolból teszi, például mágus vagy vadász.

OOM: Elfogyott a mana, tájékoztatása csapattagoknak, hogy nincs már mana, így a játékos nem tud varázslatokat használni (különösen fontos gyógyítók esetében).

Pet: A játékos által irányított állat, például egy farkas.
Puller: Az a játékos, aki csalogatja, a partyhoz húzza az ellenfelet.
Pull, Pulling: Csalogatás. A játékosok egyike előre megy, s egy vagy több szörnyet visszacsal a csapathoz, így megtámadhatják őket. A lényeg, hogy így nem támad sok szörny egyszerre.
PvE: Játékosok a környezet ellen. Harc a játékosok és a számítógép irányította ellenfelek között.
PvP: Játékos játékos ellen, ez azt jelenti, hogy az egyik játékos a másikra támad.

Raid: Egy olyan támadási forma, melyben a játékosok egy csoportja egy területet támad le. Raid-nek hívják azt is, amikor több party ilyen csoportot formálva megpróbál legyőzni egy nagy szörnyet (pl. Onyxia-Raid).
Res, Rez: Az újjászületés (resurrect) rövidítése.
Re-Spawn: A megölt szörny újraszületik (folyamatosan termelődik).

Spawns: Az a hely, illetve folyamat, melynek során a szörnyek megjelennek a WoW világában.
SPI: Szellem (spirit).
STA: Állóképesség (stamina).
Stack: Halom, tárgyak egy bizonyos mennyisége, amelyek egy halomba rakhatók, a csak egy helyet foglalnak el az inventory-ban.
STR: Erő (strength).

Tank: Csatatank, olyan közelharci karakter, aki nagyon sok sebzést elbír, például egy harcos (ez egy szerep, amire szükség lehet egy partyban, lásd még a DD, Nuker, Healer és Buffer címszavakat).
Train: Azt a dolgot jelenti, mikor valaki szörnyeket vezet egy másik játékoshoz, hogy azok őt támadják, nem igazán szép viselkedés. WoW-ban ilyen nem fordulhat elő, a szörnyek ha túl messze kerülnek a területükről és az általuk üldözött karakteren kívül más nem támadja meg, akkor visszafutnak.

Uber: Német szó a szuperre, különösen erősre.

WTB: Venni akarok.
WTS: Eladni akarok.

XP vagy Exp: Tapasztalati pont.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

viagra without headache 8591

(AgustinUnpar, 2018.04.19 08:06)

3521 http://6atorila.bg/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6160 http://www.dopogara.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=313583 http://worldonwheels.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=42536 http://www.cinemagrivi.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=322841 http://www.unidc.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=140298 http://www.feralalbano.it/web/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=126569 http://www.intelonetworks.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=92105 http://www.spaferraro.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=954077 http://vozrazhenie-na-akt-proverki.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=80474 http://www.biasharatips.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17321 http://www.trisinfronteras.com/davidcastro/component/user//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=84843 http://www.aac-automobile.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=112854 http://www.mindfulnessterapi.nu/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=16032 http://dinnerpartyplaylist.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=248564 http://xn--d1ahbudmd.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=23233 http://zenkutu.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=206601 http://www.accademiagoccediluce.it/component/k2/itemlist/user/323217 http://www.parcomonsignore.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2174 http://dasbachgmbh.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=707228 http://www.irdance.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=308476 http://jpacschoolclubs.co.uk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=658620 http://www.antennasat2.com/portale/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=67317 http://www.grafitex.it/site/en/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=41067 http://www.conacedantioquia.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=331825 http://politehstroy.com.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=23762 http://www.dmatteson.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20336 http://www.fisioterapiastaf.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=475408 http://www.suemclaughlinbookkeeping.com/oldsite2013/en/component/user//index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6482 http://www.redagooj.pl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2487 http://doualabercy.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1584786 http://www.hno-giessler.de/jomla/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=837 http://www.wikiravanclinic.ir/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=525 http://www.cubasetutorials.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=235685 http://www.noisushi.it/ristorante-a-gabicce-mare/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=260 http://www.km-0.cat/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2219 http://aes.jcweb.us/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=435904 http://www.interior.go.ke/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1410 http://www.cis24ore.it/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=388958 http://centroptmarket.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=52785 http://sarlmiro.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=11635 http://www.patricks.ro/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=54288 http://www.davidorlandelli.eu/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17099 http://www.briciolefavole.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=102099 http://www.casavetro.com.br/news/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4205 http://bassein-razumnoe.ru/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=61960 http://afraightinternational.com/index.php/component/k2/itemlist/user/1345769 http://baringocampus.egerton.ac.ke/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1897008 http://www.promisejo.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=140117 http://www.weddinggayfriendly.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=457317 http://houseyourpony.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=199882 4437

buy valtrex pills 106 mg

(Ronaldacure, 2018.04.15 16:06)

Hi there! <a href=http://valtrex-valacyclovir.tech/#buy-valtrex-cheap>buy valacyclovir pills</a> great website.

best online casino

(Axecoqualo, 2018.04.13 09:05)

https://onlinecasinoplay24.com/# - online usa casinos
<a href="https://onlinecasinoplay24.com/#">online casino games free</a>
<a href=" https://onlinecasinoplay24.com/# ">slots for real money</a>

Подарки и книги для детей и родителей по лучшим ценамЛучшие подарки для детей и их родителей

(OPDTrethy, 2018.04.11 18:50)

Интернет-магазин "подарки.shop" – это самый лучший ассортимент подарков для детей, а также их родителей. У нас вы можете подобрать игры, глобусы, подарочные наборы, книги, скатерти, подтарельники, пазлы, карты мира и многое другое. При этом в каждой из этих категорий есть большое количество подпунктов, которые могут удовлетворить самые разнообразные запросы. Так, только в категории глобусы есть и глобусы на батарейках, и глобусы с двойной картой, и физические глобусы, и политические глобусы, и школьные глобусы, и рельефные глобусы, и детские глобусы, и глобусы с подсветкой. Кроме того, иногда у нас ищут глобус на деревянной подставке, такие тоже есть. В общем, как мы видим на своем опыте, глобусы на подарки – это очень интересный вариант. Подобным вариантом являются и карты мира. У нас можно приобрести настенные карты, физическая карта мира, политическая карта мира, карты мира на рейках, карты в багете, особо популярны сейчас - скретч карты, и даже такой необычный вариант, как скатерти с картой мира. Также есть детская карта мира и детские атласы.
Конечно же, говоря о подарках нельзя забыть про книги. Здесь вы найдете книги различнейших направлений: книги для детей, развивающие пособия, развлекательные и художественные книги.
"Подарки.shop" – прекрасный помощник при поиске подарка по любому поводу и даже без него. Очень часто к нам обращаются, когда ищут подарки для детей в садик, особенно подарки в садик для детей на выпускной.
Книги в Подарки.Shop - <a href=https://подарки.shop>книги для детей</a>

online casino real money

(Azcvxqualo, 2018.04.05 03:42)

https://onlinecasino24.us.com - online casinos
<a href="https://onlinecasino24.us.com">online casino slots</a>
<a href=" https://onlinecasino24.us.com ">party casino online</a>

purchase deltasone 211 mg

(JoshuaBup, 2018.04.02 05:56)

Hi! <a href=http://prednisone-deltasone.party/>order deltasone</a> very good web site http://prednisone-deltasone.party

viagra online

(zkcpxd, 2018.04.02 01:33)

<a href=http://canadan-pharmacy.com>buy female viagra</a>
viagra bestellen online ohne rezept http://canadan-pharmacy.com

parx casino online

(Addvbqualo, 2018.04.01 14:23)

https://onlinecasinolime.com - stn play online casino
<a href="https://onlinecasinolime.com">online casino bonus</a>
<a href=" https://onlinecasinolime.com ">foxwoods online casino login</a>

viagra without stimulation 1465

(AgustinUnpar, 2018.03.30 04:06)

3286 http://bit.ly/2u5RlVb http://bit.ly/2u6aQwK http://bit.ly/2u3LQGf http://bit.ly/2tZmPfG http://bit.ly/2tZOXz4 http://bit.ly/2u0tPc5 http://bit.ly/2tYMULy http://bit.ly/2u1DqiX http://bit.ly/2u2pS6y http://bit.ly/2tZoqSI 4133

generic drugs

(Thomasscurf, 2018.03.25 07:06)

generic Viagra pills <a href=http://viagra-generics.us/#2718>buy generic viagra</a> Viagra generic <a href=http://viagra-generics.us/#317>viagra generic walmart</a>

Новости IT

(MarvinTit, 2018.03.16 06:19)

Приветствую! Класный у вас сайт!
Нашёл познавательное в сети:
http://enewz.ru/news/10938-v-dnr-prigrozili-vyyti-iz-minskih-soglasheniy-v-odnostoronnem-poryadke.html <b> В «ДНР» пригрозили выйти из минских соглашений в одностороннем порядке </b>
http://enewz.ru/news/7467-rosnano-ostanovila-rabotu-zavoda-lioteh.html
http://enewz.ru/news/7116-oleg-carev-tretya-mirovaya-voyna-nachalas-vpervye-opublikovano-na-anna-news-28042014.html
Ещё тут много интересного: <b> сколько ополченцев в днр </b> <a href=http://enewz.ru/>http://enewz.ru/</a>

скачать fts 15 mod fifa 17

(neythromKi, 2018.03.01 01:54)

вот это ты точно подметил

---
По-моему это уже обсуждалось, воспользуйтесь поиском. fifa 15 3dm v5 скачать, fifa 15 трансферы скачать а также <a href=http://15fifa.ru/>русский сайт фифа</a> fifa 15 комментаторы скачать

vkontakte кириевская юлия

(Terrelltug, 2018.02.24 23:06)

<a href=http://poestedu.xyz/29581-bljuda-iz-kalmary.html>блюда из кальмары</a>


<a href=http://piccash.net/46253/794210/><IMG>http://piccash.net/allimage/2017/11-7/img_thumb/794210-thumb.jpeg</IMG></a>

Уникальная социальна сеть нвого поколения

(CharlesAXPJ, 2018.02.16 12:24)

Привет всем,входите в уникальную соц сеть Инскульпо!
Понятный формат,знакомые интерфейсы и всем полюбившиеся функции.
Insculpo - это лучшее из опыта Вконтакте,Фэйсбук и Твиттер.
Insculpo - это абсолютная анонимность,безлимитный контент и полноценная свобода слова и самореализации!
Ни каких рамок,ни каких границ,нет стереотипов.
Инскульпо - целый мир,все города,все нации в одном свободном пространстве!
http://insculpo.com

квартиры посуточно

(Jamescop, 2018.01.03 22:34)

<a href=https://vk.com/kvartiry_posutochno_balashiha>квартиры посуточно</a>
<a href=https://vk.com/kvartiry_posutochno_balashiha>квартиры посуточно</a>
https://vk.com/kvartiry_posutochno_balashiha

XEvil will crash worldwide internet

(JuliezBrugs, 2017.11.26 11:19)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Я круче всех

(Loppiefet, 2017.06.07 02:35)

aloleetaa@hotmail.com

michael kors bags

(louis vuitton bags, 2017.06.05 01:54)

<a href="http://www.cheap-oakleys.com" title="oakley sunglasses">oakley sunglasses</a>
<a href="http://www.michaelkorscologne.com" title="michael kors bags">michael kors bags</a>
<a href="http://www.finestreplicas.com" title="replica rolex">replica rolex</a>
<a href="http://www.anreplicawatch.com" title="rolex watches">rolex watches</a>
<a href="http://www.crazyreplicawatches.com" title="breitling watches">breitling watches</a>
<a href="http://www.replicawatchesfake.com" title="replica watches">replica watches</a>

Test, just a testTest, just a test

(rerceinkella, 2017.05.08 02:44)

Нашел забавный сайт с возможностью просмотра кино онлайн

(BrendanPic, 2017.04.30 15:01)

Нашел привлекательный сайт с возможностью просмотра фильмов онлайн и сильно много фильмов на сайте, делюсь им с вами, не благодарите)
<a href=http://kinozor.net>http://kinozor.net</a>
А так же на сайте есть раздел новинок за 2017 год
<a href=http://kinozor.net/filmy-2017/>http://kinozor.net/filmy-2017/</a>
А еще мне понравились эти фильмы
<a href=http://kinozor.net/filmy-2017/16010-stretton-pervoe-zadanie.html>http://kinozor.net/filmy-2017/16010-stretton-pervoe-zadanie.html</a>
<a href=http://kinozor.net/filmy-2017/15705-moyu-lyubov-ne-kupish-tv.html>http://kinozor.net/filmy-2017/15705-moyu-lyubov-ne-kupish-tv.html</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Következő »