Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AC: (Armor Class) A páncélzat osztálya, védelemi érték.
Add: Egy újabb szörny csatlakozott a már zajló csatához.
Alt: Alternatív karakter, azaz másodrendű fontosságú kari, általában alacsonyabb szintű, mint a fő, legtöbbet játszott karaktered.
AOE: Terültre ható sebzés (Area of Effect). Olyan varázslat, ami egyszerre sebez több, egy meghatározott területen belül elhelyezkedő szörnyet (mint pl. a Blizzard spell a WC3-ban).
AE: Területre ható (Area Effect).
AFK: Azt jelenti, hogy a játékos nem tartózkodik a gépe mellett (Away from Keyboard).
Aggro: A szörnynek azt a reakcióját jelenti, melynek során vislekedése ellenségesssé, agresszívvá válik és támadásba kezd. Utalhat az irányunkban tanúsított agressziójának szintjére is.
Aggro Radius: Az a sugár (terület) a szörnyek körül, amelyen belül jelenléted feldühíti és támadásra készteti őket. (A WoW-ban minél magasabb szintű vagy a szörnyhöz képest, annál kisebb ez a sugár.)
Agi: Fürgeség (agility).
Avatar: A karaktered, megszemélyesítőd (avatárod) a WoW világában.

Buff: Egy olyan módosító (varázslat, pecsét (Seal), stb.) egy játékoson, vagy egy szörnyön, amely kedvezően befolyásolja (tápolja), például a papok Belső tűz (Inner Fire), vagy a druidák Vadon Jele (Mark of the Wild) varázsa.
Buffer: Olyan karakter, aki a partyban Buffokkal segíti csapattársait (a csapatok számára igen hasznos szerepkör, lásd még a Nuker, Tank, Healer és DD címszavakat).

Carebear: Azok a játékosok, akik inkább segítik a többi játékost a szörnyek elleni harcban, mintsem más játékosokat támadjanak meg PvP környezetben.
Caster: Az a karakter, aki leginkább varázslatok használatával veszi ki a részét a harcból, pl. pap vagy mágus.
Creep: Szörny.
Critters: Azok az állatok, amelyek nem ütnek vissza, pl. a nyuszik vagy a mókusok.
Crowd Control: Olyan varázslatok vagy képességek, melyek több embert egyszerre harc- vagy mozgásképtelenné tesznek. Ilyen például a mágus Fagykitörés (Frost Nova) varázslata.

DD: Egyik jelentése a DamageDealer, vagyis a nagy sebzést bevinni képes karakter. Lehet sebzésre specializálódott harcos, vagy a nagy sebzésű varázslatokkal rendelkező mágus (a csapatok számára igen hasznos szerepkör, lásd még a Nuker, Tank, Healer és Buffer címszavakat). A másik jelentése a közvetlen sebzés (direct damage). Azok a varázslatok, melyek egyetlen pillanatban fejtik ki hatásukat, s nem okoznak hosszabb időn keresztül tartó sebződést.
DMG: Sebződés, sebzés (damage).
DOT: Egy bizonyos időn keresztül sebző varázslatok (damage over time), a DD (direct damage) ellentéte.
DPS: Egy másodperc alatt kifejtett sebzés (damage per second)
De-Buff: Olyan módosító, ami gyengébbé teszi a célpontot, pl a lassítás (slow).

GM: Játékmester (Game Master). A Blizzard alkalmazottja, akinek feladata a játékosok segítése.
Grief, Griefer: Az a játékos, aki a játék különböző tulajdonságait mások átverésére, idegesítésére használja fel (pl. két azonos ikonnal rendelkező tárgyról a kevesebbet érőre azt mondja, hogy ő a nagyobbikat adja, és ha ezt a másik nem veszi észre, sok pénzt veszít).

Healer: Olyan karakter, aki a gyógyító szerepét tölti be egy partyban, például a pap (a csapatok számára igen hasznos szerepkör, lásd még a DD, Nuker, Tank és Buffer címszavakat)
HP: Életpont, életerő, egészség (hit points).

Incoming (INC): Ezzel jelzzük, ha támadó érkezik.
Instance: A dungeon kifejezetten a saját csapatunk számára létrehozott másolata, melyet a játék akkor hoz létre, amikor a csapatunk belép a területre. Ebben a másolatban csapatod tagjain kívül nem találkozhatsz más játékosokkal, csak számotokra létezik. Ha egy másik csapat is belép a területre, a játék számukra újabb másolatot hoz létre.
Instancing: Kalandozás a fent említett instance-okban.
INT: Intelligencia.

Kiting: Egy olyan harci stílus, amely során a játékos folyamatosan az ellenfél harci távolságán kívül marad - rendszerint azzal hogy kiszalad belőle - de mégis egyfolytában sérüléseket okoz az ellenfelének.
KOS: Gyilkolás az első pillantásra (killed on sight). Ha egy ork odamegy egy humán őrhöz, az őr azonnal megpróbálja megölni (aggro).
KS: Gyiloklopás (KillSteal). Akkor mondják, ha valaki megöli azt a szörnyet, amivel egy másik játékos küzd éppen. WoWban ez nem negatív értelmű, mivel a szörnyet először megtámadó kapja a tapasztalati pontot és a zsákmányt, ellentétben más játékokkal, ahol esetleg az kapja, aki megöli.

LFG: kb.: „Csapatot keresek.”
Log: Ki-, vagy belépni a játékba. (log off/ login).
LOL: Sok nevetés (Lots of Laugh) vagy hangos nevetés (Laughing out at Loudly). Ez a rövidítés arra utal, hogy valami igazán vicces. Más kinevetésekor is ezt szokták használni, ilyenkor negatív értelmű. Más verziói a "hehehehe", vagy a "hahahaha". A ROFL (Rolling on the Floor Laughing) rövidítést szintén LOL-hoz hasonló helyzetben használják.
LOS: Szó szerinti jelentése: a pillantás irányában (line of sight). Vannak varázslatok, amik úgynevezett "line of sight" varázslatok, ami azt jelenti, hogy látnod kell a varázslat célpontját, hogy el tudd castolni, illetve célba találjon: rá kell fordulnod a célpontra, háttal állva nem használhatóak, illetve közted és a célpontod között nem állhat a látást gátló akadály.
LOOT: Egy éppen megölt szörnytől, vagy egy kincses ládából elvenni a kincseket. Főnévként zsákmányt jelent.
LVL: Szint (level).

MMO: (Massively Multiplayer Online) Nagyszámú résztvevőnek szóló online akármi.
MMOG: (Massively Multiplayer Online Game) Nagyszámú résztvevőnek szóló online játék.
MMORPG: (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) Nagyszámú résztvevőnek szóló online szerepjáték.
MOB: Szörny.

Newbie: Az új játékosokat jellemző kifejezés, de szokták azokra a játékosokra is mondani, akik nem túl jók. Bizonyos szövegkörnyezetben nagyon negatív értelmű szó.
Newb: A Newbie rövidítve.
N00b: Béna.
NPC: Nem játékos irányította karakter (Non-Player Character). A karaktert a szerver, vagy a világ irányítja, számítógépes karakter.
Nuker: Olyan DamageDealer, vagyis nagy sebzést bevinni képes karakter, aki ezt távolból teszi, például mágus vagy vadász.

OOM: Elfogyott a mana, tájékoztatása csapattagoknak, hogy nincs már mana, így a játékos nem tud varázslatokat használni (különösen fontos gyógyítók esetében).

Pet: A játékos által irányított állat, például egy farkas.
Puller: Az a játékos, aki csalogatja, a partyhoz húzza az ellenfelet.
Pull, Pulling: Csalogatás. A játékosok egyike előre megy, s egy vagy több szörnyet visszacsal a csapathoz, így megtámadhatják őket. A lényeg, hogy így nem támad sok szörny egyszerre.
PvE: Játékosok a környezet ellen. Harc a játékosok és a számítógép irányította ellenfelek között.
PvP: Játékos játékos ellen, ez azt jelenti, hogy az egyik játékos a másikra támad.

Raid: Egy olyan támadási forma, melyben a játékosok egy csoportja egy területet támad le. Raid-nek hívják azt is, amikor több party ilyen csoportot formálva megpróbál legyőzni egy nagy szörnyet (pl. Onyxia-Raid).
Res, Rez: Az újjászületés (resurrect) rövidítése.
Re-Spawn: A megölt szörny újraszületik (folyamatosan termelődik).

Spawns: Az a hely, illetve folyamat, melynek során a szörnyek megjelennek a WoW világában.
SPI: Szellem (spirit).
STA: Állóképesség (stamina).
Stack: Halom, tárgyak egy bizonyos mennyisége, amelyek egy halomba rakhatók, a csak egy helyet foglalnak el az inventory-ban.
STR: Erő (strength).

Tank: Csatatank, olyan közelharci karakter, aki nagyon sok sebzést elbír, például egy harcos (ez egy szerep, amire szükség lehet egy partyban, lásd még a DD, Nuker, Healer és Buffer címszavakat).
Train: Azt a dolgot jelenti, mikor valaki szörnyeket vezet egy másik játékoshoz, hogy azok őt támadják, nem igazán szép viselkedés. WoW-ban ilyen nem fordulhat elő, a szörnyek ha túl messze kerülnek a területükről és az általuk üldözött karakteren kívül más nem támadja meg, akkor visszafutnak.

Uber: Német szó a szuperre, különösen erősre.

WTB: Venni akarok.
WTS: Eladni akarok.

XP vagy Exp: Tapasztalati pont.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

does quickbooks support windows live mail

(Brandonunela, 2018.07.20 18:51)

microsoft outlook express tech support phone number drivers updater windows 7 windows update services not running microsoft windows preinstallation environment xp windows update 5 minutes video driver update windows 8.1 visual studio 2005 sp1 requires an update for windows 7 update your windows installer project for windows service windows xp sp3 update 100 cpu usage how to update driver from internet in windows xp windows-xp.driverupdate.net review security update for windows 7 genuine advantage windows 98 y2k 2 update how to check if windows updates are installed

no me funciona windows update en windows vista <a href=http://assist-windows.com/www-update-microsoft-com-windows-update/13286-2017-12-28.php>windows xp uninstalling updates</a> windows update error 66a windows 7 <a href=http://tools-windows.com/allow-users-to-install-windows-updates/3525-2016-09-13.php>install remote desktop services windows 7</a> support microsoft com <a href=http://support-windows.com/complete-reinstallation-of-windows-vista/7873-2017-05-17.php>the windows club fix windows update</a> cannot turn on automatic windows updates <a href=http://windows-assist.com/windows-vista-update-problems-restart/7347-2017-03-24.php>windows update server error 403</a> registry key for windows update in windows 7 <a href=http://supporter-windows.com/windows-applications-are-not-supported-on-os-x/2869-2016-08-21.php>how to check for windows updates on vista</a>

windows installer tidak ada di service windows could not update the installation files windows 7 windows 98se update cd disable certain windows updates exchange 2010 sp2 via windows update stage 3 of 3 configuring windows updates 32 j.a.f 1.98.62 with pkey emulator support windows 7 download uninstall easybits services for windows windows 8.1 menu start update windows phone update schedule uk

disable automatic windows update restart <a href=http://assist-windows.com/netsupport-windows-7-aero/3012-2016-07-27.php>windows nt 4.0 support lifecycle</a> windows 7 update pirated which update to avoid 2012 <a href=http://assist-windows.com/adobe-flash-player-update-for-windows-81/17533-2018-06-16.php>live update aktivieren windows xp</a> adobe updater windows <a href=http://help-windows.com/microsoft-support-fr/20163-2018-10-04.php>disable itunes update windows</a> endless windows 8 updates <a href=http://windows-assist.com/how-to-remove-windows-updates-that-fail/13620-2018-01-07.php>windows xp windows update error 0x800b0100</a> automatic reboot windows xp after update <a href=http://assist-windows.com/shutdown-automatic-updates-windows-7/6779-2017-02-25.php>unable to open windows update in windows 8</a>

windows france update microsoft window help support windows update hide silverlight xp windows updates download but fail to install windows xp service pack 3 network installation

order viagra without rx online Brole

(HarryBrole, 2018.07.20 04:16)

<a href="http://lamarlandscaping.com/#no-prescription">buy viagra no prescription</a> viagra without a prescription
<a href="http://lamarlandscaping.com/#no-prescription">buy viagra online</a> cost for viagra without insurance 283
<a href=http://lamarlandscaping.com/#buy>viagra no prescription</a> viagra without pres
http://lamarlandscaping.com/#without-prescription viagra without prescriptions uk

сдать анализы на гормоны в омске цены

(WilliamdrugH, 2018.07.17 20:34)

медицина - выпадение волос у женщин восточная медицина graviton foto <a href=http://izevsk.region-news.info/index.asp?href=http://cpravka78.com/sertificates/spravki-na-zakrytija-propuskov-ot-14-dnej/>http://izevsk.region-news.info/index.asp?href=http://cpravka78.com/sertificates/spravki-na-zakrytija-propuskov-ot-14-dnej/</a> оборудование источники света зеркала и приятные вашему сердцу детали интерьера

zdatdq

(xrnplf, 2018.07.15 23:37)

<a href=http://canadian-pharman.com>viagra from canada</a>
viagra online deutschland kaufen http://canadian-pharman.com

цена регулировки окон

(Jamestub, 2018.07.14 12:19)

Многие, увидев поломку в квартире или доме, сразу впадают в панику. Некоторые пытаются самостоятельно что-то починить, но практичные люди всегда ищут проффесионалов, которые сделают все качественно и быстро. Последний вариант поможет сэкономить ваше время, нервы и даже деньги. Если к примеру ремонтируя что то сами вы ошибетесь, самим же придеться и переделывать. А значит, нести дополнительные затраты и оказаться в ситуации, когда «скупой платит дважды».
Не теряйте время, а заходите сразу на сайт remont-okna-servis.ru. Здесь вы найдете профессионалов, которые на высоком уровне проведут ремонт окон в Краснодаре.
Плюсы работы с профессионалами своего дела
Если вы выберете Ремонтно-оконный сервис, то сможете в короткие сроки получить качественную услугу и насладиться результатом. Среди плюсов можно отметить:

- специалисты сервиса работают с окнами любой сложности;
- совершенно бесплатно представитель компании приедет к заказчику и проведет диагностику проблем;
- компания приступает к ремонту в день обращения клиента;
- на все работы выдается гарантийный срок в течении полугода.

Компания на рынке свыше 5 лет и за это время уже успела предоставить свои услуги 2,5 тыс. клиентов (но цифра довольных постоянно растет). Каждый сотрудник – профессионал своего дела, что подтверждается высокой работоспособностью и количеством выполненных заказов. Так, каждый уже имеет в своем арсенале свыше 800 оказанных услуг по ремонту.
Фирма осуществляет ремонт окон, цена по крайне демократичным ценам, которые доступны абсолютно всем слоям населения.
К каждому клиенту в компании индивидуальный подход, постоянно действуют рекламные акции и скидки. Участвуя в них вы можете получить скидку до десяти процентов. По мимо этого при заказе можно получить приятные бонусы.
Перечень оказываемых услуг
Компания набирает обороты и старается предоставлять различные новинки, идти в ногу со временем. Среди основных услуг:

- Регулировка, утепление, что поможет устранить сквозняки, а также избавит от конденсата, и на окнах не будет промерзания.
- Установка москитной сетки.
- Ремонт фурнитуры.
- Замена ручек и комплектующих.

О качественном выполнении каждой услуги свидетельствует множество позитивных отзывов и постоянный рост количества клиентов. Наши специалисты в кратчайшие сроки смогут восстановить прежнюю форму повредившегося окна. Не проблема, если лопнуло стекло – благодаря срочному вызову мастера вы сможете очень быстро забыть о таком явлении.
Также специалисты компании осуществляют и ремонт дверей. Наши специалисты отрегулируют всю конструкцию и заменят испортившиеся детали.
На сайте можно ознакомиться с наиболее частыми причинами поломки дверей и тем, что можно сделать в такой ситуации. К примеру, ручка не достигает правильного вертикального положения, для того, чтобы закрыть дверь нужно приложить большие усилия. В этом случае необходима регулировка двери и смазка ряда элементов и замков. Все эти действия займут очень мало времени, а эффект от проведенных работ вы будете наблюдать крайне долго. Компания предоставляет гарантию 365 дней на услуги по ремонту дверей. По мимо всего прочего в перечне услуг компании есть модернизация дверей, установка москитной сетки и прочие приятные полезности.
Что нужно для оформления заказа
Для того, чтобы увидеть, как работают профессионалы, просто просмотрите примеры работ. Они представлены качественными фотографиями, которые можно перемещать и полностью рассмотреть, как выполнена работа и что было до этого.
Вы просто звоните по номерам, указанным на сайте или оставляете заявку. С вами свяжется представитель компании и оговорит время, когда будет удобно совершить выезд. Компания ориентируется на то, что в течение часа после заказа специалист уже может приступать к работе.
Не тратьте время на поиски, а заказывайте услуги у лучших. Приходите на наш портал,знакомьтесь с перечнем услуг и ждите специалиста который все починит в самые кратчайшие сроки с максимальным качеством предосталяемых работ.
Перейти на сайт <a href=http://remont-okna-servis.ru>ремонт окон цена</a>

New package XEvil 4.0 recognize BitFinex Captcha

(ShaylaBliny, 2018.07.13 17:04)

Incredible update of captcha solving package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solving of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can use XEvil 4.0 with any most popular SEO/SMM software: iMacros, XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.

FREE DEMO AVAILABLE!

See you later ;)


http://XEvil.net/

1хБет

(Anthonyphymn, 2018.07.12 20:22)

1хБет <a href=https://favoritnr1.com/28801-1xbet-mobi.html>1хБет</a>

Коленчатый вал Д-144, Д-37, Т-40, (Д37М-100.5007)

(JoshuaVusia, 2018.07.12 16:42)

Коленчатый вал Д-144, Д-37, Т-40, (Д37М-100.5007) [url=https://avantag.in.ua/product/kolenchatyy-val-d-144-d-37-t-40-d37m-1005007]Коленчатый вал Д-144, Д-37, Т-40, (Д37М-100.5007)[/url]

стоимость авиабилета киев екатеринбург

(DonaldSwism, 2018.07.10 15:53)

y авиабилет на ребенка кассы продажи авиабилетов в омске тур авиабилеты москву цены на авиабилеты стоимость авиабилетов из шымкента в санкт петербург возврат авиабилетов на уральские авиалинии сравнить дешевые билеты на самолет на яндексе цены на авиабилеты сургут донецк цены авиабилетов в ростов на дону сон украли билет на самолет узнать наличие билетов на самолет аэрофлот стоимость билета москва мюнхен на самолете как заполнить онлайн авиабилеты стоимость авиабилета от перми до санкт петербурга киев нью йорк бюджетные авиабилеты подключение системы продажи авиабилетов

сургут симферополь авиабилеты цена прямые рейсы дешево http://www.laureate.or.tz/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=394946 стоимость авиабилеты в ульяновске http://www.laterrazza-beb.com/component/k2/itemlist/user/854428 распродажа авиабилетов в декабре 2013 по россии http://hopitalcroixdusud.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=449016 где купить авиабилеты в симферополе http://www.southern-africa-travel.com/component/k2/itemlist/user/527643 тайга иркутск авиабилеты http://websurf2u.my/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=104232

как вернуть деньги потраченные на авиабилет если не смог вылететь этот день дешевые авиабилеты киев дубаи flydubai дешевый авиабилет в хургаду страховка при покупке электронного билета на самолет хабаровск бийск авиабилеты дешевые авиабилеты возвращенные билеты купить распродажа узнать цену авиабилета по номеру билета стоимость авиабилета киев москва киев ул орловская центр по продаже авиабилетов сыктывкар гагра авиабилеты время полета

цены на авиабилеты петропавл актобе http://thanhsonco.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=177504 как искать билеты на самолет дешево http://emeraldjms.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=439181 шереметьево билеты на самолет до крыма http://itrtreinamentos.com.br/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1101664 дешевые авиабилеты в бангкок на новый год http://dawndavidsonart.com/component/k2/itemlist/user/263574 пермь москва авиабилеты прямой рейс на 13 августа http://www.yourperfectc.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=514125

камчатка самара цена билет на самолет ханты мансийск симферополь авиабилеты ямал кассы авиабилетов будапешская по sже авиабилетов в стоимость авиабилета в ларнаку

ленка порно

(CharlesAmoum, 2018.07.09 21:08)

скачать порно фильмы через торрент [url=http://videoporno101.net/ ]ленка порно[/url]

Humancoin

(Roberthiz, 2018.07.09 17:12)

Humancoin is the new e-commerce cryptocurrency fuelled by the Proof of Charity mining protocol. Presale started! 50% bonus! [url=https://www.linkedin.com/company/humancoin-net/]Humancoin[/url]

взрослые секс порно

(Nelsonlusia, 2018.07.08 14:12)

порно [url=http://stctv.ru/]порно секс фото взрослые тети [url=https://kompromat1.net/]порно взрослые женщины соблазняют молодых мальчиков на секс[/url] взрослые рассказы xxx-movies секс эротика порнуха порно 14 летних порно сексуальные взрослые женщины порно секс взрослые женщины фото[/url]

cooulh

(bmhbnd, 2018.07.06 23:50)

[url=http://cialisn.com]cialis originale online[/url]
cialis kupovina online http://cialisn.com

Сибур лого

(RobertBes, 2018.07.06 10:11)

Логотип Сибура [url=http://sibur.space/photo/]Сибур лого[/url]

полезные продукты для печени и поджелудочной

(Peteraboro, 2018.07.05 05:57)

Обязательное претензия в пище заключается не единственно во вкусе, однако и в полезности. И не навеки однако то, который вызывает аппетит будет доход нам здоровье.

Однако, не стоит оценивать, который вся полезная яство не вкусная. Извращенно, в нашем перечне собраны такие продукты, которые считаются лакомством и являются одними из самых необходимых ради организма.

Около этом правильное харчи должен строиться лишь для здоровых продуктов, тем самым избавляя устройство через вредных веществ, жиров, шлаков и т. п.

Накануне тем, точно перейдем к обзору полезных ради здоровья продуктов, надо напомнить, что в обычном рационе человека должны красоваться фрукты, овощи, ягоды, орехи, мясные и молочные продукты, различные крупы.

То снедать грешно ограничивать частный порция только теми продуктами, которые перечислены ниже. Около этом старайтесь употреблять их регулярно.
Перейти на сайт полезные продукты для печени и поджелудочной http://polezzno.com

nfmmfr

(cvxapr, 2018.07.05 03:55)

[url=http://propecial.com]propecia hairline[/url]
generic propecia cost walgreens http://propecial.com

nwvydlx

(nbiqly, 2018.07.02 20:01)

<a href=http://canada-pharmaci.com>cialis 10mg</a>
cialis online overseas http://canada-pharmaci.com

buy cialis brand

(qnqhpb, 2018.07.01 18:42)

[url=http://canadian-pharmasy.com]how to buy cialis[/url]
cialis online paypal australia http://canadian-pharmasy.com

slots free slots vegas world

(AbakbakiFAX, 2018.06.30 20:17)

free slots online - [url=https://slots777usa.com/]slotomania free slots[/url]
free slots no download <a href=" https://slots777usa.com/ ">slots free online</a>
https://slots777usa.com/

btrdeg

(pzeznm, 2018.06.30 19:34)

[url=http://canadian-pharmasy.com]cialis price walmart[/url]
cialis 5 mg generico online http://canadian-pharmasy.com


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Következő »