Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AC: (Armor Class) A páncélzat osztálya, védelemi érték.
Add: Egy újabb szörny csatlakozott a már zajló csatához.
Alt: Alternatív karakter, azaz másodrendű fontosságú kari, általában alacsonyabb szintű, mint a fő, legtöbbet játszott karaktered.
AOE: Terültre ható sebzés (Area of Effect). Olyan varázslat, ami egyszerre sebez több, egy meghatározott területen belül elhelyezkedő szörnyet (mint pl. a Blizzard spell a WC3-ban).
AE: Területre ható (Area Effect).
AFK: Azt jelenti, hogy a játékos nem tartózkodik a gépe mellett (Away from Keyboard).
Aggro: A szörnynek azt a reakcióját jelenti, melynek során vislekedése ellenségesssé, agresszívvá válik és támadásba kezd. Utalhat az irányunkban tanúsított agressziójának szintjére is.
Aggro Radius: Az a sugár (terület) a szörnyek körül, amelyen belül jelenléted feldühíti és támadásra készteti őket. (A WoW-ban minél magasabb szintű vagy a szörnyhöz képest, annál kisebb ez a sugár.)
Agi: Fürgeség (agility).
Avatar: A karaktered, megszemélyesítőd (avatárod) a WoW világában.

Buff: Egy olyan módosító (varázslat, pecsét (Seal), stb.) egy játékoson, vagy egy szörnyön, amely kedvezően befolyásolja (tápolja), például a papok Belső tűz (Inner Fire), vagy a druidák Vadon Jele (Mark of the Wild) varázsa.
Buffer: Olyan karakter, aki a partyban Buffokkal segíti csapattársait (a csapatok számára igen hasznos szerepkör, lásd még a Nuker, Tank, Healer és DD címszavakat).

Carebear: Azok a játékosok, akik inkább segítik a többi játékost a szörnyek elleni harcban, mintsem más játékosokat támadjanak meg PvP környezetben.
Caster: Az a karakter, aki leginkább varázslatok használatával veszi ki a részét a harcból, pl. pap vagy mágus.
Creep: Szörny.
Critters: Azok az állatok, amelyek nem ütnek vissza, pl. a nyuszik vagy a mókusok.
Crowd Control: Olyan varázslatok vagy képességek, melyek több embert egyszerre harc- vagy mozgásképtelenné tesznek. Ilyen például a mágus Fagykitörés (Frost Nova) varázslata.

DD: Egyik jelentése a DamageDealer, vagyis a nagy sebzést bevinni képes karakter. Lehet sebzésre specializálódott harcos, vagy a nagy sebzésű varázslatokkal rendelkező mágus (a csapatok számára igen hasznos szerepkör, lásd még a Nuker, Tank, Healer és Buffer címszavakat). A másik jelentése a közvetlen sebzés (direct damage). Azok a varázslatok, melyek egyetlen pillanatban fejtik ki hatásukat, s nem okoznak hosszabb időn keresztül tartó sebződést.
DMG: Sebződés, sebzés (damage).
DOT: Egy bizonyos időn keresztül sebző varázslatok (damage over time), a DD (direct damage) ellentéte.
DPS: Egy másodperc alatt kifejtett sebzés (damage per second)
De-Buff: Olyan módosító, ami gyengébbé teszi a célpontot, pl a lassítás (slow).

GM: Játékmester (Game Master). A Blizzard alkalmazottja, akinek feladata a játékosok segítése.
Grief, Griefer: Az a játékos, aki a játék különböző tulajdonságait mások átverésére, idegesítésére használja fel (pl. két azonos ikonnal rendelkező tárgyról a kevesebbet érőre azt mondja, hogy ő a nagyobbikat adja, és ha ezt a másik nem veszi észre, sok pénzt veszít).

Healer: Olyan karakter, aki a gyógyító szerepét tölti be egy partyban, például a pap (a csapatok számára igen hasznos szerepkör, lásd még a DD, Nuker, Tank és Buffer címszavakat)
HP: Életpont, életerő, egészség (hit points).

Incoming (INC): Ezzel jelzzük, ha támadó érkezik.
Instance: A dungeon kifejezetten a saját csapatunk számára létrehozott másolata, melyet a játék akkor hoz létre, amikor a csapatunk belép a területre. Ebben a másolatban csapatod tagjain kívül nem találkozhatsz más játékosokkal, csak számotokra létezik. Ha egy másik csapat is belép a területre, a játék számukra újabb másolatot hoz létre.
Instancing: Kalandozás a fent említett instance-okban.
INT: Intelligencia.

Kiting: Egy olyan harci stílus, amely során a játékos folyamatosan az ellenfél harci távolságán kívül marad - rendszerint azzal hogy kiszalad belőle - de mégis egyfolytában sérüléseket okoz az ellenfelének.
KOS: Gyilkolás az első pillantásra (killed on sight). Ha egy ork odamegy egy humán őrhöz, az őr azonnal megpróbálja megölni (aggro).
KS: Gyiloklopás (KillSteal). Akkor mondják, ha valaki megöli azt a szörnyet, amivel egy másik játékos küzd éppen. WoWban ez nem negatív értelmű, mivel a szörnyet először megtámadó kapja a tapasztalati pontot és a zsákmányt, ellentétben más játékokkal, ahol esetleg az kapja, aki megöli.

LFG: kb.: „Csapatot keresek.”
Log: Ki-, vagy belépni a játékba. (log off/ login).
LOL: Sok nevetés (Lots of Laugh) vagy hangos nevetés (Laughing out at Loudly). Ez a rövidítés arra utal, hogy valami igazán vicces. Más kinevetésekor is ezt szokták használni, ilyenkor negatív értelmű. Más verziói a "hehehehe", vagy a "hahahaha". A ROFL (Rolling on the Floor Laughing) rövidítést szintén LOL-hoz hasonló helyzetben használják.
LOS: Szó szerinti jelentése: a pillantás irányában (line of sight). Vannak varázslatok, amik úgynevezett "line of sight" varázslatok, ami azt jelenti, hogy látnod kell a varázslat célpontját, hogy el tudd castolni, illetve célba találjon: rá kell fordulnod a célpontra, háttal állva nem használhatóak, illetve közted és a célpontod között nem állhat a látást gátló akadály.
LOOT: Egy éppen megölt szörnytől, vagy egy kincses ládából elvenni a kincseket. Főnévként zsákmányt jelent.
LVL: Szint (level).

MMO: (Massively Multiplayer Online) Nagyszámú résztvevőnek szóló online akármi.
MMOG: (Massively Multiplayer Online Game) Nagyszámú résztvevőnek szóló online játék.
MMORPG: (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) Nagyszámú résztvevőnek szóló online szerepjáték.
MOB: Szörny.

Newbie: Az új játékosokat jellemző kifejezés, de szokták azokra a játékosokra is mondani, akik nem túl jók. Bizonyos szövegkörnyezetben nagyon negatív értelmű szó.
Newb: A Newbie rövidítve.
N00b: Béna.
NPC: Nem játékos irányította karakter (Non-Player Character). A karaktert a szerver, vagy a világ irányítja, számítógépes karakter.
Nuker: Olyan DamageDealer, vagyis nagy sebzést bevinni képes karakter, aki ezt távolból teszi, például mágus vagy vadász.

OOM: Elfogyott a mana, tájékoztatása csapattagoknak, hogy nincs már mana, így a játékos nem tud varázslatokat használni (különösen fontos gyógyítók esetében).

Pet: A játékos által irányított állat, például egy farkas.
Puller: Az a játékos, aki csalogatja, a partyhoz húzza az ellenfelet.
Pull, Pulling: Csalogatás. A játékosok egyike előre megy, s egy vagy több szörnyet visszacsal a csapathoz, így megtámadhatják őket. A lényeg, hogy így nem támad sok szörny egyszerre.
PvE: Játékosok a környezet ellen. Harc a játékosok és a számítógép irányította ellenfelek között.
PvP: Játékos játékos ellen, ez azt jelenti, hogy az egyik játékos a másikra támad.

Raid: Egy olyan támadási forma, melyben a játékosok egy csoportja egy területet támad le. Raid-nek hívják azt is, amikor több party ilyen csoportot formálva megpróbál legyőzni egy nagy szörnyet (pl. Onyxia-Raid).
Res, Rez: Az újjászületés (resurrect) rövidítése.
Re-Spawn: A megölt szörny újraszületik (folyamatosan termelődik).

Spawns: Az a hely, illetve folyamat, melynek során a szörnyek megjelennek a WoW világában.
SPI: Szellem (spirit).
STA: Állóképesség (stamina).
Stack: Halom, tárgyak egy bizonyos mennyisége, amelyek egy halomba rakhatók, a csak egy helyet foglalnak el az inventory-ban.
STR: Erő (strength).

Tank: Csatatank, olyan közelharci karakter, aki nagyon sok sebzést elbír, például egy harcos (ez egy szerep, amire szükség lehet egy partyban, lásd még a DD, Nuker, Healer és Buffer címszavakat).
Train: Azt a dolgot jelenti, mikor valaki szörnyeket vezet egy másik játékoshoz, hogy azok őt támadják, nem igazán szép viselkedés. WoW-ban ilyen nem fordulhat elő, a szörnyek ha túl messze kerülnek a területükről és az általuk üldözött karakteren kívül más nem támadja meg, akkor visszafutnak.

Uber: Német szó a szuperre, különösen erősre.

WTB: Venni akarok.
WTS: Eladni akarok.

XP vagy Exp: Tapasztalati pont.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Супер скидки на продукцию Gillette mach3 turbo!

(svetikovefs, 2018.11.14 04:46)

Одноразовые станки gillette со скидкой!


Хорошие новости для покупателей и продавцов продукции Gillette! Optovka Net предлагает купить наборы Gillette для себя и близких или для реализации и получения прибыли. Gillette это исключительно качественные продукты, проверенные временем, а также отличное начало нового бизнеса. Внимание, акция! Бритвы Джилет Фьюжен и их модификации Gillette Fusion Proglide и Gillette Fusion Proglide Power выполнены в современном стиле. Рекомендуем функциональные наборы станок + кассета Gillette Fusion, купить которые цене производителя можно через форму на сайте. Максимально возможные скидки! Хорошая оказия купить Лезвие Gillette Mach3, станок для бритья Gillette Mach 3 Turbo, кассеты для микроимпульсных станков Gillette Power, а также любой другой продукт серии Gillette Mach 3 с максимальной выгодой! Мак Турбо это классика на рынке товаров для бритья, а классика всегда пользуется спросом! Хит продаж - одноразовые станки Gillette. Одноразовые станки для бритья Gillette Gillette 2, Gillette blue, Gillette blue 3, хорошо продаются практически всегда. Скидки на наборы как никогда актуальны! Наборы Gillette Venus, Gillette Slalom, Gillette Sensitive, Gillette Sensor Excel - это универсальный подарок. В набор Gillette VENUS входят: бритва, станок Gillette venus, кассеты. Исследования показали, что большим спросом у конечных потребителей пользуется бритвенный станок Gillette sensor excel, купить который стало ещё проще через форму на нашем сайте. Опытный клиент предпочтёт купить бритвенный станок известной зарекомендовавшей себя фирмы. Постоянные заказчики получат персональные выгодные предложения и приятные бонусы. Заказав у нас продукцию Gillette, вы получаете оригинальную качественную продукцию, максимальную выгоду, надёжные гарантии. Удобная оплата через системы международных платежей. Мы предоставляем дополнительные скидки крупным оптовикам. Оформите заявку через сайт http://optovka.net и анкету для регистрации заказа и приготовьтесь к развитию вашего бизнеса!

деньги быстро кредит

(JesieTap, 2018.11.13 16:36)

магазин займов онлайн заявка список займов на карту мгновенно круглосуточно без отказа https://credvsem.ru занять деньги срочно на карту

xkgprvr

(eisqdj, 2018.11.12 18:25)

<a href=http://canadian-pharmacya.com>can you buy viagra online</a>
is generic viagra illegal http://canadian-pharmacya.com

canadian pharmacies shipping to usa's homepage 486 mg

(MartinHeeby, 2018.11.12 15:54)

Hi! <a href=http://onlinepharmacycanadaus.com/#most-reliable-canadian-pharmacies>mail order prescriptions from canada</a> good web site.

puwkaa

(ozbkrt, 2018.11.11 09:51)

<a href=http://canada-pharmaci.com>buy cialis online discount</a>
everyday cialis online http://canada-pharmaci.com

Большой ассортимент кассеты Gillette VENUS

(svetikovefs, 2018.11.07 01:58)

Предлагаем купить кассеты gillette со скидками!


Сайт Optovka Net рад предоставить информацию для покупателей и продавцов продукции Gillette. Мы продаём продукцию компании Gillette по самым выгодным ценам специально для вас! Gillette это продукция высокого качества, которой можно доверять, а также отличная идея для начала нового бизнеса. Не упустите возможность приобрести кассеты для микроимпульсных станков Gillette Power, станок для бритья Gillette Mach3 Turbo, Лезвие Mach3, а также любой другой продукт линейки Gillette Mach3 по специальной цене! Мак 3 Турбо это классика на рынке товаров для бритья, а классика всегда пользуется спросом! Максимально возможные скидки! Только у нас! Бритвы Gillette Fusion и их модификации Gillette Fusion Power и Джилет Фьюжен Проглайдимеют современный дизайн. Настоящей находкой разработчиков стало триммер-лезвие Fusion. Внимание, Акция! Наборы Gillette Sensor Excel, Gillette Venus, Gillette Sensitive, Gillette Slalom - это всегда актуальный подарок. В набор Gillette VENUS входят: бритва, станок Gillette venus, кассеты. Опытный клиент предпочтёт купить бритвенный станок известной зарекомендовавшей себя фирмы. Исследования показали, что большим спросом у конечных потребителей пользуется бритвенный станок Gillette sensor excel, купить который стало ещё проще через форму на нашем сайте. Всегда в наличии популярные одноразовые станки Gillette. Одноразовые бритвенные станки Gillette blue 3, Gillette blue, Gillette 2, пользуются спросом в любое время года. Мы поручаем доставку только самым надёжным компаниям. Каждому клиенту гарантируется индивидуальный подход. Быстрое оформление заказа. Сделав заказ через сайт, вы получаете максимальную выгоду, оригинальную качественную продукцию, надёжные гарантии. Свяжитесь с нами через форму на сайте http://optovka.net для создания заказа и наслаждайтесь ростом вашего бизнеса!

Провереная студия по продвижение сайтов в гугле constyle

(APISJaigh, 2018.11.06 01:37)

Предположим, вы владелец нового web-сайта, который имеет приятный дизайнерские решения, удобную навигацию и полезную для участников рекламную информацию. Но на интернет-проект ни кто не заглядывает. Что делать? Те, кто имеют свой бизнес мы поможем вам создать веб-сайт. Не тайна, ни одно действительное либо виртуальное предприятие не может продвигаться независимо. Любой фирме нужна содействие в приобретении известности, а во Всемирной паутине без нее безусловно не обойтись из-за бешеной конкурентной борьбы.Мы занимаемся разработкой веб-сайта.

Сотрудники нашей компании готовы запустить хороший любой сайт в течение 5 суток. Не беря в расчет предоставления готовых сайтов, мы осуществляем перечень работ тех. содействия: уместное продление хостинга и доменного имени, добавление контента на веб-сайт, размещения новинок. Наши услуги посодействуют вам стать фаворитом на просторах интернета.

продвижение сайта в гугл. - <a href=https://apistudio.ru/>заказать продвижение сайта в гугл нижний новгород</a>

levitra online pharmacy 164 mg

(RalphSag, 2018.11.03 00:27)

Hi! <a href=http://onlinegenepharmacy.com/#where-buy-cialis>Save on Drugs</a> great site.

how can i buy propecia online 108 mg

(FrankLew, 2018.11.01 02:01)

Hi there! <a href=http://propeciausfinasteridhq.com/#propecia-online>cheap propecia tablets</a> beneficial website.

Test, just a test

(WillisBen, 2018.10.31 01:44)

Hello. And Bye.

rpm linux install package

(Envency, 2018.10.30 22:37)

<a href=http://checkdom3.com>checkdom3.com</a>
<a href=http://checkdom2.com>checkdom2.com</a>
<a href="http://checkdom1.com">checkdom1.com</a>
[url]http://checkdom4.com[/url]
http://checkdom5.com

india pharmacy online 287 mg

(RaymondEvelo, 2018.10.30 21:25)

Howdy! <a href=http://onlinepharmaciescanadahq.com/>pharmacy technician certification online</a> very good internet site http://onlinepharmaciescanadahq.com

Joe Bonamassa tickets 2018

(CliffPrort, 2018.10.30 16:23)

Joe Bonamassa is an acclaimed nation vocalist, so don't miss the likelihood to visit <a href=http://joebonamassatour.com/>Joe Bonamassa tour december 2018</a>

Tech N9ne tickets 2018

(Melvinthini, 2018.10.29 17:15)

Tech N9ne is a famous rap singer, so don't miss the possibility to visit <a href=http://techn9netour.com/>Tech N9ne concert schedule</a>

Актуальные новости

(RaymondHeank, 2018.10.29 16:52)

Привет всем участникам! Класный у вас сайт!
Что скажете по поводу этих новостей?:
http://enewz.ru/information-technology-it/21446-nokia-do-nachala-2017-predstavit-novye-planshety-i-android-smartfony.html <b> Nokia до начала 2017 представит новые планшеты и Android-смартфоны </b>
http://enewz.ru/news/26390-reporter-stop-korrupcii-izbit-pod-kievom.html
http://enewz.ru/news/3958-ukraina-vryad-li-dogovoritsya-so-slovakiey-o-reverse-gaza-pri-tekuschih-cenah.html
Ещё много всего по теме нашел тут: <b> </b> <a href=http://enewz.ru/>http://enewz.ru/</a>

canadian pharmacy buy without a prescription 305 mg

(NormanPek, 2018.10.28 13:11)

Hi! <a href=http://onlinepharmaciescanadarx.com/#online-pharmacies's-homepage>cvs canada prescription online</a> great site.

dimbent

(toipsY, 2018.10.26 16:02)

<a href="http://paydayloanse.loan/">paydayloanse.loan</a>

BabloPridi 730951487

(BabloPridi, 2018.10.26 13:45)

http://www.politicanada.ca/blogs/1404/9617/colospa-como-puedo-comprar-sin-receta-de-calidad-costa-rica http://recampus.ning.com/profiles/blogs/celecoxib-como-posso-comprar-gen-rico-sem-prescri-o http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-xpandyl-tadalafil-10mg-pela-net-brasil http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/178358 https://happyhare.org/blogs/184/2579/onde-comprar-generico-ecriten-en-internet-panama http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-ceclor-cd-cefaclor-y-pagar-con-visa https://ikriate.me/blogs/476/11310/mellaril-comprar-entrega-rapida-colombia-donde-puedo-comprar http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/comprar-petibelle-gen-rico-de-forma-segura-online-rep-blica http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/avanxe-4mg-comprar-n-o-precisa-receita-m-dica-online-brasil http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-metronidazol-200mg-sin-receta-r

Buy Cheap Medications Without Prescription Online From Canada

(Luckquees, 2018.10.26 12:23)

Buy Cheap Medications Without Prescription Online From Canada:

http://myinstantfriend.com/content/buy-atopex-arimidex-zometa-allegra-fastofen-pyrantel-zometa-online-without-prescription

Test, just a test

(kenel, 2018.10.24 01:33)

Hello. And Bye.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Következő »